Erfpachtsrecht/opstalrecht

Als huiseigenaar betaalt u naast uw hypotheek soms ook nog voor het gebruik van de grond waar uw huis op staat. Die vergoeding heet bij erfpacht: de canon en bij opstal: de retributie.

Bij zowel opstal als erfpacht mag u de grond gebruiken van de eigenaar. De eigenaar van deze grond is vaak een Gemeente of het Waterschap.

Als uw woning – of een woning die u op het oog heeft – een recht van erfpacht of – opstal omvat, dan kan dat fiscale/juridische gevolgen hebben. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier liever eerst meer over wilt weten. Maak hiervoor gerust een afspraak.

Vraag een offerte aan

Covid-19 Maatregelen

Ook in deze tijd staan we voor u klaar. Vanwege Covid 19 beperken we fysieke afspraken op dit moment tot het noodzakelijke. Nog altijd staan we u graag te woord en vinden we persoonlijke zichtbaarheid belangrijk. Daarom vinden afspraken plaats met video, zodat we u toch persoonlijk advies kunnen geven. Wenst u een fysieke ontmoeting of acht u dit noodzakelijk? Dan doen we dat uiteraard graag. Wel houden we ons aan de maatregelen die op dat moment gelden.

Heeft u een vraag, wilt u graag advies of moet er een notarieel document worden opgesteld? Vul dan ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Maak een afspraak